Jedzenie na Sylwestra


dzisiaj posłowie dla Warszawiaków i gości Warszawy, którzy zdecydują się, bądź już zdecydowali się, zrzucić noc sylwestrową na MDM. jakiś okres temu pisałem o Fish&Chips w Warszawie. Wtedy, gdy to pisałem, bar był coraz zamknięty ...


Więcej..

Farsze Do Jaj cz.2


Kontynuujemy kodeks Wielkanocne. W poprzednim odcinku Farsze do jajek opisałem dwa, według mnie ciekawe rozwiązania faszerowania jaj, za pomocą sosów, które mogą być wykorzystane i do innych otawa - wielkanocnych ewentualnie niekoniecznie wielkanocnych. Dziś, dla tych którzy wolą szykować farsze szybciej, prostsze przepisy. (a na końcu wersja wielkanocnych jaj dla ani trochę leniwych, dość nie krocie gorsza od jaj faszerowanych)

Wpis pochodzi z blogu http://zajadamy.blox.pl


Więcej..

kodeks na Majówkę


Majówka 2010 za pasem dlatego należałoby by było sobie przypomnieć, co wolno przyrządzić pod chmurką. Pogoda, co prawda, zapowiada się cokolwiek deszczowa (Pogoda Na weekend Majowy 2010) no ale deszcze mają być wprost przeciwnie przelotna, a abstrahując od tym prawdopodobnie prognozy się coraz poprawią. W końcu na pierwsze grillowanie i jedzenie na świeżym powietrzu czekał istota ludzka z wykorzystaniem całą zimę więc lekki deszczyk nie powinien być przeszkodą ...


Więcej..

pulchny Czwartek


Tłusty Czwartek obchodzimy w tym roku ileś przedtem niż w zeszłym - już 11 lutego. W 2010 roku czekają nas dwa kulinarne święta prawie pod poziom bo dwa dni wcześniej, 9 lutego, obchodzimy Dzień Pizzy


Więcej..

Jak ospale gotować jajka?


Do Wielkanocy 2010 zostało nam jeszcze ileś czasu lae albowiem trafiłem na dwa urocze okolica na temat gotowania jajek, dzień dzisiejszy temat jajeczny. Myślę, że każdy, co więcej niezbyt biegły kucharz, mniej więcej orientuje się jak leniwie gotować jajka aby zrobiły się one na miękko, półmiękko lub na twardo. jeśli fisza nie pamięta, to poniżej nieco słów przypomnienia, a później będzie o wspomnianych wcześniej stronach ...


Więcej..

<<<  -  1  2  3  4  -  >>>